Velký průšvih - Barry Dave  

Posted by JSilhavy in , ,

Dočetl jsem

Název: Velký průšvih - Big Trouble
Autor: Barry Dave
Žánr: Humor, Krimi
Počet stran: 238
Nakladatelství: Talpress
Edice: ---
Rok: 2002 (1. vydání)
Rozměr: 130 x 205 mm
Vazba: Vázaná
Přeložila: Jana Dušková
ISBN: 80-7197-193-6
EAN: 9788071971931
Anotace

Stephen King napsal, že se při čtení tohoto románu smál tak, až spadl ze židle. Myslíte, že přeháněl? Znáte-li autorovy předcházející česky vydané knihy, jistě mu budete věřit a rádi se přesvědčíte sami. První velký román amerického humoristy je pochopitelně plný postav a samozřejmě i děje, ale ten je tak spletitý, že se nebudete stačit divit. Ocitnete se mezi střelnými zbraněmi, pravými i nepravými, dokonce i mezi zaručeně pravými nukleárními. Životy postav se různě proplétají a zase rozplétají a autor k nim přidává své typické vtipné poznámky a komentáře. Dave Barry zvládl větší literární útvar s velkým úspěchem, o čemž svědčí ohromný mezinárodní ohlas a zájem Hollywoodu, který příběh záhy zfilmoval.

Filmová verze

Velký průšvih



Veľké problémy
Big Trouble

Komedie / Krimi / Thriller
USA, 2002, 82 min


Režie: Barry Sonnenfeld
Hrají: Tim Allen, Rene Russo, Stanley Tucci, Tom Sizemore, Johnny Knoxville, Dennis Farina, Janeane Garofalo, Patrick Warburton, Ben Foster, Zooey Deschanel, Omar Epps, Jason Lee, Sofía Vergara, Andy Richter, Daniel London, DJ Qualls, Cullen Douglas, Jon Kasdan, David Koepp, Barry Sonnenfeld, Antoni Corone, Siobhan Fallon, Lars Arentz-Hansen
Obsah filmu

Komedie o tom, jak tajemný kufřík s atomovou bombou změní život několika lidí - rozvedeného otce, nešťastné ženy v domácnosti, dvou zamilovaných teenagerů, páru najatých vrahů i dvojice policistů...
V hl. rolích: Tim Allen a Rene Russoová.
Komedie, kterou režíroval Barry Sonnenfeld ( jeho jméno je spjato s takovými kasovními trháky jako Addamsova rodina či Muži v černém), je natočena podle stejnojmenného bestselleru humoristy Davea Barryho.

zdroj: ukázka, csfd, kosmas, FDb, IMDb,

This entry was posted on neděle 15. listopadu 2009 at 06:55 and is filed under , , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add