Filmaři v Liberci  

Posted by JSilhavy in ,

Filmaři obsadili prostor před Divadlem F.X.Šaldy. Na budově visela kromě vlajky USA i vlajka SSSR. Na pilíři se vyjímala socha koně s uraženou hlavou a aranžma předvídalo sekvenci z americko-ruského nárazníkového pásma 2.sv.války kdesi v Říši.
Počasí bylo opravdu vydařené, svítilo sluníčko.
Filmaři v sobotu oblehli i 3.nástupiště vlakového nádraží.
Bez povšimnutí nezůstala ani obřadní sín Liberecké radnice hostící /např. /herce Kratinu a Preise ml.

zdroj: z druhé ruky
POD čarou
foto bude zpracováno, přesné umístění lze zjistit z foto

Nalezený zdrojík z Libereckého dne

Tu je kopie článku, kdyby náhodou se z uvedeného zdroje vytratil:
"
Liberec: Do radnice se dnes přestěhuje parlament s televizním štábem


V parlament dnes promění historickou budovu liberecké radnice filmaři z České televize. Až do pondělí 27. října zde budou natáčet nový televizní film Tak zejtra naschle. „Jedná se o působivý dramatický příběh o střetu morálky s bezohlednou kriminalitou nezletilých v drsné realitě současnosti. Mladá poslankyně pocítí na vlastní kůži důsledky nedokonalosti trestního zákoníku,“ uvedla Kateřina Vilímková z oddělení marketingu a komunikace České televize. Film podle scénáře Josefa Klímy točí režisér Miloš Zábranský. V hlavní roli se představí Lenka Vlasáková, další úlohy obsadili Vladimír Kratina, Jiří Schmitzer, Martin Preiss nebo Simona Stašová. „Autor se snaží ve svém příběhu diváky vyprovokovat k zamyšlení nad nekonečností tahanic o novém trestním zákoníku. Upozorňuje na to, že život obyčejných lidí neohrožují jenom a nejvíce tuneláři, ale možná v mnohem větší míře se ve svém každodenním životě potýkáme s mladistvými delikventy nebo sexuálními devianty, kteří jsou díky zastaralému trestnímu zákoníku nepostižitelní,“ dodala Vilímková. První klapka padla 20. října a točit se bude do poloviny listopadu. Kromě Liberce se filmaři budou pohybovat převážně v Praze. (hok)"

Z uvedeného článku je zřejmé, že válečnou vřavu natáčeli jiní filmaři.
A ještě jeden zdrojík z RTM TV

"Střed Liberce se uzavřel kvůli filmování
Uveřejněno: 26.10.2008| Autor: Zdroj ČTK

Dopravu v centru Liberce komplikuje filmování. Kvůli němu je po celý víkend částečně nebo úplně uzavřený prostor mezi radnicí a Šaldovým divadlem. Omezení se týká také chodců, kulisy z chodníků se budou odstraňovat až do úterý 28. října. Mluvčí libereckého magistrátu Martin Korych dnes řekl, že v Liberci se točí dva různé projekty a filmaři obsadili také radniční interiéry. Jeden štáb je České televize a druhý společnosti Dawson production.

Uzavírky provozu se týkají náměstí Dr. E. Beneše, Mariánské a Rumjancovovy ulice, kde bude parkovat technika a kde se uskuteční přípravné práce. Úplná uzavírka se dotkla provozu čtyř linek MHD, které jinak staví na Šaldově náměstí. Linka číslo 12 má náhradní zastávku v Sokolské ulici, linka číslo 14 jezdí kolem bazénu přes Masarykovu ulici a podobně je odkloněna je i linka 18 do Rudolfova a linka 25 do Ruprechtic.

Česká televize filmuje uvnitř radnice. "Vybrali si pracovnu primátora, zasedací místnosti a chodby," dodal Korych. Televizní štáb, který se utábořil na Benešově náměstí, filmuje celovečerní snímek Tak zejtra nashle, jehož děj se odehrává v Senátu. Hlavní role v dramatickém příběhu ze současnosti o střetu morálky s bezohlednou kriminalitou dětí hrají Lenka Vlasáková, Simona Stašová a Jiří Schmitzer. Scénář Josefa Klímy je jedním ze tří vítězných textů ve scenáristické soutěži Centra dramatické tvorby z roku 2006. První klapka padla 20. října a točit se bude až do poloviny listopadu. Kromě Liberce se filmaři budou pohybovat převážně v Praze.

společnosti Dawson production točí v Liberci celovečerní film Tři sezóny v pekle s Evou Holubovou, Zuzanou Stivínovou a Mikolášem Hubou v hlavních rolích."

This entry was posted on pondělí 27. října 2008 at 07:39 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add