Den bezpečnosti silničního provozu v Liberci  

Posted by JSilhavy in

Na náměstí Dr.Edvarda Beneše proběhl 13.10.2008 Den bezpečnosti silničního provozu

Liberecký kraj pro děti a dospělé zajistil akci Den bezpečnosti silničního provozu, která v odpoledních hodinách probíhala na náměstí. Akce byla zaměřená nejen na děti, ale i na širokou veřejnost.

Tým hasičů a zdravotníků prezentoval návštěvníkům akce, dětem i rodičům, ukázkovou formou například pravidla bezpečné jízdy. Návštěvníci si mohli také osvojit znalosti pravidel silničního provozu a dopravních značek, řešení dopravních situací, které při svém pohybu na komunikacích musí řešit a získat potřebné návyky k bezpečnému pohybu na pozemních komunikacích.

Součástí prezentace byl simulátor převrácení vozidla, ukázka první pomoci, znalostní testy, reflexní materiály – jejich význam a použití a videoprojekce s tématikou bezpečnosti silničního provozu. Děti si za správné vyplnění testu mohly odnést spoustu krásných dárků, které pro ně připravil Liberecký kraj, BESIP a Generali pojišťovna. Mezi nejoblíbenější patřila od 15:00 hod. ukázka vyproštění osob z havarovaného auta.


Program byl připraven ve spolupráci s HZS Libereckého kraje, Záchranným týmem Českého červeného kříže a společností AZOS s.r.o.. Svou práci předvedl výzkumný team dopravní bezpečnosti společnosti Škoda Auto ukázkou účinnosti airbagů ve vozidle.


zdroj: JSilhavy, náměstí Dr. Edvarda Beneše a BESIP

Bookmark and Share

Button funguje jen při plném zobrazení příspěvku na stránce.Až zjistím, jak na to, bude fungovat na příspěvek v zobrazení příspěvků.

Share/Save/Bookmark

This entry was posted on úterý 14. října 2008 at 06:47 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 komentářů

Okomentovat

Add